Spirális baktériumok. A Helicobacter pylori


Baktériumok – Wikipédia

Baktériumok  olyan egysejtű,  prokarióta szervezetekből. Ezek mikroszkopikus méretű, és hiányzik a membránhoz kötött  organellumok  akárcsak  eukarióta sejtekmint például  állati sejtek  , és  növényi sejtek.

Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz! A baktériumok a prokarióták közé tartoznak a kék-zöld algákkal egyetemben. A prokarióták jellegzetessége, hogy a sejten belül membránokkal nem rendelkeznek, így nincs valódi sejtmagjuk sem, csak ún. A baktériumok a legkisebb élő sejtek. Lehetnek gömb alakúak, ezek átmérője 0, mikrométer között van, míg a pálcika alakúak általában mikrométer hosszúak és 0, mikrométer szélesek.

Baktériumok képesek élni és boldogulni különböző környezetekben, például a szélsőséges élőhelyeket, mint a hidrotermikus, meleg források, és az  emésztőrendszerben. A legtöbb baktérium szaporodnak  bináris hasadási.

Egy baktérium lehet  lemásolni  nagyon gyorsan, nagy számban állítanak elő azonos sejtek telepet alkotnak.

Jegyzetek medikusoknak/Mikrobiológia/Részletes bakteriológia/Spirális baktériumok/Leptospira genus

Nem minden baktérium ugyanúgy néz ki. Egyesek kerek, néhány pálcika alakú baktériumok, és néhány nagyon szokatlan formák.

spirális baktériumok hpv haj torokrák

Baktériumok szerint lehet csoportosítani három alapvető formák: coccus Bacillus és Spirál. Gyakori alakzatok Baktériumok Coccus : gömb alakú vagy kerek Bacillus : rúd alakú Spirális baktériumok : görbe, spirál, vagy csavart Gyakori bakteriális cellaelrendezéssel Diplo : sejtek maradnak párok után osztódó Streptococcus : sejtek maradnak láncok után osztódó Tetrad : sejtek maradnak négyes csoportokban, és felosztják a két sík Sarcinae : sejtek maradnak nyolcas csoportokban, és osszuk három síkban Staphylo : sejtek maradnak klaszterek és megosztottság több síkban Bár ezek a leggyakoribb formák és szabályok baktériumok, egyes baktériumok szokatlan, és sokkal kevésbé gyakori formái.

Ezek a baktériumok különböző formájú, spirális baktériumok azt mondják, hogy  pleiomorf.

3 közös alakzatok Baktériumok

Egyéb szokatlan baktériumok formák közé csillag alakú, klub-alakzatok, kocka alakú, és fonalas ágak. Coccus coccusok többes baktériumok kerek, ovális, vagy gömb alakúak. Ezek sejtek létezhetnek különböző megállapodásokat, amelyek tartalmazzák: Diplococcusokként - sejtek maradnak párok után elosztjuk. Streptococcus- - spirális baktériumok maradnak láncok után elosztjuk. Tetrad - sejtek maradnak négyes csoportokban, és felosztják két síkban.

Baktériumok

Sarcinae - sejtek maradnak nyolcas csoportokban, és ossza három síkban. Staphylococcus baktériumok - sejtek spirális baktériumok klaszterek és ossza több síkban. Típusai Cocci Staphylococcus aureus baktériumok coccusok alakú baktériumok. Ezek a baktériumok találhatók a bőrünkön és a légzőrendszert.

Míg egyes törzsek ártalmatlan, mások, mint a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus MRSAokozhat komoly egészségügyi problémákat. Ezek a baktériumok rezisztenssé váltak bizonyos antibiotikumok és súlyos fertőzéseket okozhatnak, amelyek halálhoz is vezethet. Egyéb példák az coccus baktériumok közé Streptococcus pyogenes és Staphylococcus epidermidis.

3 közös alakzatok Baktériumok

Bacillit baktériumok E. Ezek példák a bacillusok alakú baktériumok. Bacillus bacillusok plural baktériumok rúd alakú sejtek. Ezek sejtek létezhetnek különböző megállapodásokat, amelyek tartalmazzák: Monobacillus - marad egyetlen rúd alakú sejt után elosztják. Diplobacilli - sejtek maradnak párok után elosztjuk. Streptobacilli - sejtek maradnak láncok után elosztjuk.

A Helicobacter pylori

Palisades - sejteket egy láncban vannak elrendezve spirális baktériumok oldal helyett end-to-end és részben kapcsolódnak. Coccobacillus - sejtek rövid enyhe ovális alakú, hasonló mind coccus és Bacillus baktérium.

Típusai Bacillit Escherichia coli E. A legtöbb törzsek E. További példák a Bacillus baktériumok közé Bacillus anthracisokozó lépfene és Bacillus cereusamelyek gyakran okozó ételmérgezés.

spirális baktériumok terhességi pinworm kezelés

Spirilla baktériumok Spirilla baktériumok. Spirál baktériumok vannak csavarva, és gyakran előfordul a két formája: spiriiium spirilla többes számés spirocheták. Ezek a sejtek hasonlítanak hosszú, csavart tekercseket. Spirilla Spirilla baktériumok hosszúkás, spirális alakú, merev sejtek.

Ezek a sejtek is lehet flagellumokamelyek hosszú nyúlvány szállításához használják, mindkét végén a sejt. Egy példa a spirillum baktérium spiriiium mínuszami patkány harapás láz.

Ez okozza szifilisz emberekben. Ezek sokkal rugalmasabbak, mint spirilla baktériumok. Példák a spirocheták baktériumok közé Borrelia burgdorferiami a Lyme-kór és a Treponema pallidumami a szifilisz. Vibrio baktériumok Ez a csoport a Vibrio cholerae baktériumok okozó kolera.

spirális baktériumok szemölcsök férfiaknál okai

Ezek fakultatív anaerob, és túlélni oxigén nélkül. Vibrio baktériumok van egy kis csavar, vagy görbe és hasonlít az alakja egy vessző. Ők is egy ostor, mellyel a mozgás.

  1. Anton van Leeuwenhoekmikroszkópja segítségével először figyelt meg baktériumot Az első baktériumokat Anton van Leeuwenhoek [8] holland természettudós pillantotta meg -ben, egy saját maga által készített egylencsés, kétszázszoros nagyításra képes mikroszkópban.
  2. Petefészekrák peritonealis disszeminációja
  3. Mik is azok a baktériumok? | Sulinet Hírmagazin

A fajok száma a Vibrio baktériumok kórokozók és kapcsolódnak ételmérgezés. Ezek a baktériumok képesek megfertőzni a nyílt sebek, ami vérmérgezés. Egy példa a Vibrio faj, amely okoz gasztrointesztinális distressz van  Vibrio choleraeamely felelős a kolera.