Gyomorrák áttétes. Mi a gyomorrák?


Mit tehet Ön a gyomorrák megelőzése érdekében? Rosszindulatú daganatos elváltozások kiindulhatnak a gyomorfal simaizom-sejtjeiből is, ezeket simaizom-szarkomáknak leimyosarcoma nevezik.

Ritkán kiindulhat rosszindulatú daganat a gyomorfalban található kötőszöveti sejtekből.

gyomorrák áttétes

Ezek az úgynevezett sztrómális tumorok, amelyek lassabban fejlődnek, később adnak áttétet, a kemoterápiának esetükben nagyobb a hatásfoka, így ma már többnyire gyógyíthatók. A gyomorrák leggyakoribb előfordulási helye a gyomor alsó harmada, illetve a vékonybéllel csatlakozó terület.

gyomorrák áttétes

Az elmúlt évtizedben azonban gyakoribbá váltak a gyomor felső harmadán, illetve a gyomorszáj környékén megjelenő tumorok, főleg a fiatalabb férfiak körében. A gyomorrák kiváltó okait sajnos nem igazán ismerik.

  • Mutassa a körmét, megmondjuk, milyen betegsége van!
  • A gyomorrák típusai és előfordulása | bestcarwash.hu

A többi rákhoz hasonlóan nem egyik napról a másikra, gyomorrák áttétes évek folyamán fejlődik ki. A gyomor bizonyos kóros folyamatai következtében nagyobb valószínűséggel lép fel, mint egészséges gyomor esetén. Például a gyomornyálkahártya-sorvadásához vezető gyulladásos állapot esetén gyakrabban alakul ki gyomorrák, mint az egészséges gyomorban. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes gyomorrák áttétes, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

gyomorrák áttétes

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben térnek el gyomorrák áttétes a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?

gyomorrák áttétes