Vírusok gyógyszer


vírusok gyógyszer

Elindult az egyik ígéretes koronavírus-gyógyszer gyorsított engedélyezése Portfolio Cikk mentése Megosztás Emelkednek az Eli Vírusok gyógyszer gyógyszergyártó cég papírjai, miután a társaság bejelentette: az amerikai gyógyszerfelügyelet gyorsított eljárású engedélyéért folyamodtak egyik koronavírus elleni készítményükkel.

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire.

vírusok gyógyszer

Tudj meg többet Az amerikai gyógyszercég, az Eli Lilly az egyike azoknak a vállalatoknak, akik koronavírus elleni gyógyszert fejlesztenek. A vállalat júniusban kezdte meg az LY-CoV kísérleti vírusok gyógyszer embereken, ma pedig bejelentették, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet FDA gyorsított forgalomba hozatali engedélyéért folyamodtak.

vírusok gyógyszer

A cég az AbCellera Vírusok gyógyszer nevű vállalattal dolgozik együtt március óta. Antitestekkel kísérleteznek, amit az egyik első gyógyult amerikai beteg vérmintája alapján fejlesztettek ki.

vírusok gyógyszer

A LY-CoV nevű gyógyszer a koronavírusos betegek tüneteit enyhíti, és a szerrel kezelt betegek kisebb eséllyel szorulnak kórházi ellátásra. A gyógyszercég egy másik fejlesztés alatt álló antitest-készítményével, az LY-CoVtal kombinált terápiát is fejlesztenek.

A kombinált terápia a jelentősen csökkenti a vírus jelenlétét a fertőzés A kombinált terápiára vonatkozó engedélyezési eljárást novemberben indíthatják el.

A cég papírjai 3 százalékos emelkedést mutattak a kereskedés korai szakaszában a hírre.

vírusok gyógyszer

Kapcsolódó cikkünk.