Ultrahangos paraziták. Milyen bélférgek kerülhetnek szervezetünkbe?


ProtectONE A karantén időszakában is jól teljesít az ultrahangos kullancsriasztókat gyártó magyar startup, ugyanis a kullancsszezon a járvány alatt sem állt le.

Ha felmész bármilyen ultrahangos paraziták oldalra, mindenhol találkozhatsz ál-dicséretekkel, hogy miszerint mennyien is kigyógyultak a nyavajáikból. Ezt egy laikus, aki már sok orvosnál volt a bajaival eredménytelenül mert nem jó orvosnál volt valószínűlegel is hiszi, és azonnal rendeli is meg a csodaszert, ami mindenre jó.

ultrahangos paraziták

Én biológus vagyok egyébként, és jól ismerem a gyógyszerek hatásmechanizmusait, ahogyan a gyógynövények veszélyeit is. Azt mondják sokan, a gyógyszer az üzlet. Akkor ez micsoda?

ultrahangos paraziták

Ha valakinek komolyabb bél, gyomor problémái vannak, ott csak a tükrözés ad megbízható támpontot. Amikor egy UH észrevesz valamit, akkor ott már nagy a baj.

Ultrahang túladagolás következményei

Ha belegondolsz, egy bódításban végzett gyomortükrözés olyan 50 ezer ft, ez meg ugye 15 ezer. Ha valóban kiválthatnák vele a kellemetlen vizsgálatokat, az emberek inkább erre mennének, mert olcsóbb is, no meg nem fáj, nem kellemetlen.

ultrahangos paraziták

Orvosi körökben ez nem elfogadott a gyomor, bélrendszer vizsgálatához, a hasi szervekhez adhat egyedül ultrahangos paraziták, mert ott már észrevehet rendellenességeket, és ha azok bizonytalanok, akkor jöhet a CT például. Még egyszer mondom: Egy radiológus orvos nem gyógyíthat!! Az ő feladata az adott kép alapján leírni az ultrahangos paraziták, a többi a belgyógyász, vagy a gasztrológus dolga.

ultrahangos paraziták

Amúgy meg azért nem küldik a lelettel orvoshoz a betegeket, mert egy orvos elmosolyodna például a túlzott parazitafertőzés UH - val való kimutatásán. Azt biztosan tudod, hogy mindenkiben vannak élősködök, amelyeknek csak akkor okoznak gondot, ha túlságosan elszaporodnak.

ultrahangos paraziták

Egy igazi candidás beteg pl.