Rákot okoz

Az elmúlt évtizedekben több anyagról, ételről és italról derült ki, hogy rossz hírük ellenére ártalmatlanok, és a korábban feltételezettekkel ellentétben nem okoznak rákos elváltozásokat. Ismerje meg ezeket a tételeket.
Fejes Réka Édes Anna valóban létezett, baltával verte agyon a munkaadóját Manapság annyi különféle információval bombáz rákot okoz a média egyik pillanatról a másikra, hogy azt hihetjük, szinte naponta új és új dolgokról derül ki, rákkeltő hatásúak, miközben valójában a szakemberek sem teljesen biztosak benne, mi okozza az egyes daganatos betegségek kialakulását. Napról napra olvashatunk róla, hogy egyebek mellett a vörös hús, a műanyagflakonok, az édesítőszerek, a kávé vagy akár mobiltelefonunk is rákot okozhat. A különféle sajtótermékek előszeretettel riogatnak bennünket különböző, gyakran téves információkkal arról, hogy éppen milyen hétköznapi dolgokról vagy éppen ételekről, italokról állapították meg tudósok, hogy növelik a rosszindulatú daganat kifejlődésének kockázatát, így gyakran nehéz megkülönböztetnünk a tényeket a fikciótól. A New Rákot okoz cikke pontosan erre vállalkozik, tanácsokat adva, hogy miként ismerhetjük fel valójában a rákkeltő hatású anyagokat.
Műanyag palack A műanyag palackokat a kétezres évek elején titulálták rákkeltőnek rákot okoz okoz DEHA elnevezésű anyag karcinogén hatása miatt. Későbbi kutatások elvetették ezt — bár jelenleg is vizsgálják, hogy milyen anyagokkal keveredik a víz palackjainkban.
Műanyag a mikróban Műanyag tálak és edények melegítése mikrohullámú sütővel éveken keresztül ellenjavallott volt, mert feltételezések szerint rákkeltő anyagok váltak ki ilyenkor az edényekből. Későbbi kutatások igazolták, hogy minden olyan edény, ami a használati utasítás szerint melegíthető, nem okoz megbetegedést.
Mesterséges édesítők Egy korábban elvégzett kutatás laboratóriumi körélmények között igazolni látta a vesesejtek rákosodását a mesterséges ízesítők hatására, ám ezt később további kutatások cáfolták. Ennek ellenére érdemes mértékkel fogyasztani ezeket az édesítőszereket, hiszen nagyobb mennyiségben cukorbetegséghez és keringési panaszokhoz vezethetnek.
Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!
Mesterséges viasz a gyümölcsökön A legtöbb boltban kapható almát gyakran viasszal fedik be, hogy sokkal kívánatosabbak legyenek. Ez a réteg ugyan nem okoz rákot, azonban a gyümölcsök felületén maradt permet igen, ezért érdemes megmosnunk az almákat, mielőtt beléjük harapunk. Hideg víz Különösen hangozhat, de sokak szerint a hirtelen megivott hideg víz káros reakciókat indít el a szervezetben, és rákot rákot okoz.

Ezt minden kutatás cáfolja, természetesen nyugodtan ihatunk hideg vizet. Túlforralt víz A hideg víz mellett a túlforralt vízről is keringenek rémhírek.
Állítólag petefészekrák röntgenen folyamatos forralás miatt új vegyületek keletkeznek az edényben, melyek veszélyesek az egészségünkre.
- Immunitás a helmintikus fertőzésekkel szemben
- A parazita gyökere
- A röntgen és a CT is rákot okoz
- Hogyan okoz a cukor rákot?
A valóságban azonban az, hogy az egyetlen dolog, rákot okoz a vízzel történik forralás közben, hogy elpárolog. Fogtömés A fogba épített amalgám töméseket sokan rákkeltőnek hiszik, pedig nem azok.

Az amalgámban lévő higany nagyobb mennyiségben mérgezést okozhat, azonban a fogtömésekben messze nincs meg az ehhez szükséges mennyiség. Érdekességképp: ha rendszeres jelleggel fogyasztunk tengeri halat, nagyobb mennyiségű higanyt viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi valaha felszívódhat a fogainkból. Izzadásgátlók Visszatérő rémhír, hogy az izzadásgátlók rákot okoznak, azonban erre semmilyen tudományos bizonyíték sincs.
Zátrok Zsolt 2 A daganatos betegek száma világszerte növekedőben van. Kötéltánc ez a javából, de a betegség elkerülésének egyik legfontosabb kulcsa a Te kezedben van és nem is számíthatsz másokra! A rák legyőzésnek egyetlen igazi módja a megelőzés — ezt senki más nem tudja megtenni helyetted! Minden egyes ember számára másképp kell személyre szabni a feladatokat. Vedd kezedbe az irányítást és iktasd ki életedből a veszélyeztető tényezőket!
Mobiltelefonok Bár globálisan milliárdok használnak mobiltelefont, rendszeresen visszatérő vád, hogy a mobiltelefonok a kibocsátott sugárzásuk miatt rákos elváltozást okozhatnak. Az állítólagos klinikai ajánlások a helmintus inváziójára nincs bizonyíték, kutatások szerint pedig a minimális sugárzás nem elég ahhoz, hogy a DNS-ünket károsítsa.
Szerző: Ripost Pár hete nagy vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet WHO rákkutatással foglalkozó intézetének jelentése, amely szerint a vörös húsból, tehát sertésből, marhából, bárányból készült, feldolgozott ételek rákot okoznak!
Röntgenvizsgálat Sokan tartanak a röntgenfelvételek káros hatásától. Nem segít a kételyek elhalványításában, hogy az orvos a vizsgálat alatt kivonul a teremből. Azonban utóbbi oka, hogy a röntgenorvos — ha nem kerülné a sugarakat rákot okoz rákot okoz során több tízezer ilyen hatásnak tenné ki magát, ami ekkora dózisban már veszélyes rákot okoz.
Egy-egy felvétel azonban nem jár kockázatosnak minősíthető sugárzással.