Kórházak vírusai. Magyarországon


Egyéb megosztás Az elhunytaknak mintegy fele is kórházi fertőzésként kapa el a vírust.

vírus hpv kanker serviks

A koronavírus-járvány idején Magyarországon a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be — írja az Index Müller Cecília országos tisztifőorvos levele alapján, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal bocsátott a lap rendelkezésére.

Müller kedden ugyanis a Nemzeti Kórházak vírusai Központban kezelt adatok alapján kórházak vírusai tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy "a járvány kezdete óta az egészségügyi intézményekben nozokomiális járványhoz köthetően személynél igazoltak PCR-vizsgálattal COVID fertőzést, közülük fő ápolt hunyt el".

elváltozás hpv nyelv

A nozokomiális a kórházi ellátás során szerzett fertőzésekre utal, és mivel július ig volt a regisztrált fertőzöttek száma, gyakorlatilag minden negyedik diagnosztizált beteg kórházi fertőzésként kapta el a kórt. A koronavírusos halálesetek száma fő volt, közülük tehát minden második elhunyt fertőződött meg egészségügyi intézményben.

Müller Cecília arról is írt, hogy korábbi tájékoztatásához képest két hónap alatt is nőtt azon budapestiek száma, akik kórházban lettek koronavírusosak, a fővárosi kórházak nozokomiális járványaihoz fertőzött kórházak vírusai elhunyt személy tartozik.

szemölcsök a herezacskón

Müller Cecília főpolgármesternek adott válaszából egyébként az is kiderül, hogy Az országos összesítés értelmében lakó és dolgozó lett beteg, több mint felük már meggyógyult, viszont en meghaltak.