Harcsa kezelés


Kiváló növekedési erélyének, rendkívül ízletes és szálkamentes húsának köszönhetően az akvakultúra termelésben egyre jelentősebb szerepet játszik.

  • A parazita megelőzése gyermek tablettákban
  • Féreghajtó jelentése urdu nyelven
  • Az oltás, fejés, termékenyítés, ikrakezelés, keltetés gyakorlata fajok szerint Pontyfélék A keltetőházba szállításkor az anyahalakat ivar szerint szétválogatják, és súlyukat megmérik.
  • Írás - A harcsa - Haldorádó horgász áruház
  • Szemölcsök bőrbetegségei

Az elmúlt 10 évben a termelése megduplázódott ben t, ban t. A szürke harcsa termelése magas piaci ára miatt, intenzív rendszerekben is történik.

Az ívás környezeti, vagy hormonális indukálása A természetben az ívás a halak környezetében bekövetkező változások érzékszervi észlelése során, az ebből következő idegi és hormonális állapot által vezérelve jön létre.

Az intenzív rendszerekben az egyik fontos követelmény a megfelelő vízminőség, amire a tavak kezelésével hatással lehetünk. A vizsgálataink célja volt, hogy összehasonlítsuk a monokultúrás intenzív tavi harcsanevelést a polikultúrás, ketreces tavi harcsaneveléssel.

Polyák Csaba csabio alias: polyakcs név: Polyák Csaba e-mail: csaba.

Kísérletünket A kísérletünkben három halfajjal dolgoztunk: szürke harcsa, ponty és fehér busa Hypophthalmichthys molitrix. Két kezelés hatását vizsgáltuk.

vastagbél tisztító tisztító formula

Két tóba T kizárólag szürke harcsa került kihelyezésre, míg a következő két tóba K a harcsák egy 12 m2-es alapterületű ketrecbe kerültek, a ponty és a busa pedig a tó harcsa kezelés kívüli részébe. A T kezelésnél a harcsák átlagos súlya 47,5 és 46 g harcsa kezelés.

hpv vírus lsil

A K kezelésnél a harcsák 45,5 és 46 g, a pontyok 36 és 34 g, a busák átlagos súlya 1 kg volt. A halak növekedését, valamint a takarmányfogyasztást rendszeres próbahalászatokkal ellenőriztük, és módosítottunk a napi takarmányadagokon. A kísérlet időtartama alatt a tavakból kéthetente oszlop vízmintát vettünk és meghatároztuk a fő vízkémiai paramétereket.

A kísérlet befejeztével a szürke harcsa átlagos testtömege ,6 g K és ,8 g T volt. A ponty átlagos testtömege ,25 g, míg a busa esetében ugyanez az érték 2,27 kg volt.

gyógyítsa a parazitákat literben

Az átlagos napi tömeggyarapodás 1,91 g K és 2,59 g T volt. A főbb vízminőségi paramétereket az 1. A kijuttatott takarmány és a vízminőség kapcsolatát vizsgálva megállapítható, hogy az NH4-N a kísérlet kezdetétől folyamatosan emelkedett, ahogy növeltük a takarmány mennyiségét, majd a kíséret második felében csökkentek az értékek.

a leghatékonyabb parazita tabletták

A vízminták összes foszfor értékei kísérlet kezdetétől emelkedő tendenciát mutattak.