Gyomorrák ncbi


  1. Helicobacter és a Süngomba | Vitaldepo Webáruház
  2. DOI:

Nézzük sorban gyógygombákként a gyomorrák ncbi tudományos bizonyítékokat! Shiitake gyógygomba Számos kutatási eredmény igazolta már eddig is a Shiitake gyógygombák daganat ellenes hatását. Aktív hatóanyaga, a Lentinan lehet a felelős az eddigi kutatási eredmények alapján a Shiitake gyógygomba daganat ellenes hatásáért.

A Lentinanról már paraziták leishmania donovani is megállapították, hogy megállítja vagy lassítja a tumor növekedését.

Gyógygombák és daganatok – 2013

A legfrissebb, júniusában publikált kínai vizsgálati eredmény szerint a gyomorrák ncbi mellett alkalmazott Lentinan gyomorrákos betegeken meghosszabbította a gyomorrákos betegek túlélési idejét a kizárólag kemoterápiás kezelésben részesülő betegekéhez képest. A vizsgálatban 78 gyomorrákos beteg vett részt, ami már elég jó betegszámú vizsgálatnak tekinthető  [1].

gyomorrák ncbi

Agaricus blazei Murill Az Agaricus blazei gyógygombával kapcsolatos legkiemelkedőbb tanulmány ban a Complement Ther. A 67 betegen zajló gyomorrák ncbi vizsgálat kimutatta, hogy a Murill gyógygomba 6 hónapon keresztül tartó folyamatos fogyasztása javította a daganatos betegek fizikai és mentális állapotát is, a különböző dózisokban egyaránt [2].

  • Összefoglaló a kannabinoidok rákellenes hatásairól | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület
  • A férjnek a nőben condyloma van
  • Gastroscopia, gyomortükrözés altatásban - fájdalommentesen! | Helicobacter pylori és a rák
  • Hasnyálmirigy gyógyombák, hasnyálmirigy, hasnyálmirigydaganat, rák Kóros étvágytalanság, hirtelen jelentkező és nagymértékű fogyás, általános gyengeség és fáradtság, állandó puffadás, csupa olyan intő jel, aminek a hátterében hasnyálmirigyrák húzódhat meg.

Lepketapló gomba A Lepketapló gomba Tramates versicolor az utóbbi években sok kutatás középpontjában állt, mely daganatos betegségek esetén nézte az emberi szervezetre kifejtett hatását. A vizsgálat megállapította, hogy az emlőrákos nőknél alkalmazott Lepketapló gomba jól tolerálható volt mindhárom dózisban és az NK-sejtek, azaz a természetese ölősejtek aktivitása is mindhárom alkalmazott dózisnál növekedett [3].

A Maitake Grifola fondosa daganat ellenes hatásáról ban komolyabb klinikai vizsgálati eredmény eddig nem született.

Gyógygombák betegségekre – Mire használhatók?

A Pecsétviaszgomba A Maitakeval szemben a Pecsétviaszgombáról viszont 28 gyomorrák ncbi jelent meg ban, mely a gyógygomba daganat ellenes hatásáról szól! Talán a legjobb összefoglaló cikk egy ljubjanai kutatótól származik, aki A cikk szerint 5 féle daganat ellenes hatásmechanizmusa bizonyított a Ganodermának: immunválasz aktiváló hatás, közvetlen citotoxikus hatás a rákos sejtekre, a tumor által indukált angiogenezist érképzést gátló hatás, a rákos sejtek szaporodásának és áttétképző hatásának gátlása, a karcinogén anyagokat gyomorrák ncbi keringésből való kiiktatása.

Cordyceps A Cordycepssel kapcsolatban is viszonylag kevés új közlemény jelent meg ban, de ami megjelent, az nagyon figyelemre méltó!

Viral Resources at NCBI

A legérdekesebb egy  leukémiás betegeken történt vizsgálata volt. A vizsgálat eredménye szerint a Cordyceps hatóanyaga, a cordycepin elnyomja a kolónia képző fehérvérsejteket, ezáltal gátolja a kóros  fehérvérsejtek elszaporodását [6].

Hasnyálmirigy

Összefoglalva a gyógygombák daganat ellenes hatását világszerte folyamatosan vizsgálják. A as évben a Shiitake, a Ganoderma és a Lepketapló gyógygombák emelkednek ki hazánkban ez utóbbi nem kaphatóvelük történt a legtöbb és legfigyelemre méltóbb kutatás.

gyomorrák ncbi

Ma már Japánban kétféle β-glükánt, a kresztint és lentinant engedéllyel rendelkező gyógyszerként használják gyomorrák kezelésére. Kresztin, egy fehérje-kötött poliszacharid K PSKamely β- 1, gyomorrák ncbi -glukán, a Coriolus versicolor, azaz a Lepketapló gombából származik. Lentinan, egy  tisztított β-glükán, mely a  shiitake gyógygomba aktív hatóanyaga és gyomorrák kiegészítő terápiájaként használják előrehaladott betegség gyomorrák ncbi [7].

A gyógygombák nagyon jól tolerálhatók, lényeges mellékhatás nem alakult ki használatuk folyamán, de gyógyszeres interakciókkal számolnunk kell!

gyomorrák ncbi

Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál, a PubMed-ben fellelhető tudományos cikkek összefoglalása. Az itt lévő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát. Szerző: Dr. Dóda Ildikó.

gyomorrák ncbi