Baba vírus. Csecsemők fokozott veszélyben? Biológusokkal néztünk a rémhírek mögé


Fennáll-e annak a veszélye, hogy gyermekét súlyosan megbetegítheti az RS vírus?

A Journal of Human Lactation című lapban publikált tanulmány a csecsemőkori COVIDfertőzést befolyásoló tényezőket elemezte több ország adatai alapján. A rendelkezésre álló jelentések összegzett elemzése alapján úgy tűnik, hogy az újszülöttkori COVIDfertőzés ritka, és szinte soha nem kísérik tünetek.

baba vírus

A fertőzési kockázat nem nagyobb akkor sem, ha az anya és a baba szoros baba vírus van egymással, és az anya szoptatja babáját. A kutatási adatok egyértelműen azt bizonyítják, hogy annak viszont hosszú távon is negatív egészségi és pszichológiai kihatásai vannak, ha a csecsemőt elkülönítik édesanyjától.

Szoptatás és koronavírus

Egyértelműen igazolódott, hogy míg a csecsemők általában baba vírus jól védekezni a COVIDcel szemben, sokkal nehezebben tudnak megbirkózni azzal, ha elszigetelik őket édesanyjuktól. A szerzők az Egészségügyi Világszervezet WHO ajánlását idézik, mely szerint akkor is humán papillomavírus betegség kell a megszületés után az újszülött és az anya közötti közvetlen bőrkontaktust, ha az anyánál COVIDfertőzés gyanítható vagy igazolható.

coronavirus in free fire -الكورونا في فري فاير😂😂

Az irányelvek azt is szükségesnek tartják, hogy az újszülött az anya szoros közelségében maradjon, és minél előbb megkezdődjön a szoptatás. Egyúttal arra és rávilágítanak, hogy egyes kormányzati szervek, szakmai szervezetek és kórházak — a WHO irányelveivel szemben — intézkedéseket vezettek be az anyák és újszülöttjeik közötti kontaktus korlátozására, ami veszélyezteti a szoptatás megkezdésének sikerét.

A koronavírusos anya nem jelent kockázatot a csecsemőjére

Olyan helyi intézményi stratégiákat említenek, melyek a bőrkontaktus ellen foglalnak állást, illetve megkövetelik az anyáktól bőrük előzetes lemosását. A szerzők arra figyelmeztetnek, hogy jóllehet ezeknek az intézkedéseknek a csecsemők védelme a célja, a kutatások azonban egyértelműen azt mutatják, hogy ezek baba vírus korlátozások összességében ártanak.

  • Genitális papilloma kutyáknál
  • Egy tabletta férgek számára
  • Betegségleírás A betegség A rotavírusok a csecsemők és kisdedek hasmenéssel, hányással járó megbetegedéseinek a leggyakoribb okozói világszerte.
  • A következőkben a leggyakoribb csecsemő betegségeket ismertetjük, például a lázat, a légzőrendszer betegségeit, vagy a gyomor-bélrendszer eltéréseit.
  • A La Leche League International LLLI elismeri a nemzetközi egészségügyi szervezetek és társaságok erőfeszítéseit, hogy naprakész tájékoztatással és ajánlásokkal szolgáljanak a vírus terjedéséről.

Az anya és újszülöttje közötti közelséget korlátozó minden intézkedés erősen aggályos, és figyelmen kívül hagyja a korai anya-gyermek kötődés kialakulásának fontosságát, illetve a szoptatás kiemelkedő jelentőségét a csecsemő megfelelő baba vírus állapota és fejlődése szempontjából.

Amennyiben elkerülhetetlen az anya és az újszülött elkülönítése egymástól, a kórháznak pszichológiai támogatást kell biztosítania az anya számára még azt követően is, hogy helyreáll az anya és a csecsemő közötti kontaktus.

baba vírus

A cikk szerzői az alábbi kutatási eredményeket fontosságát emelik ki: A szoptatás megkezdésének és folytatásának sikeréhez elengedhetetlen a gyakori mellre tétel. Az anya és az újszülött elkülönítése csökkenti a tejelválasztást.

baba vírus

Nagyobb a szoptatási nehézségek előfordulási valószínűsége, ha az élet első napjaiban ritkábban teszik mellre a babát. Az anya és gyermeke közötti szoros kontaktus szükséges ahhoz, hogy az anya megtanulja a babát gyakran szoptatni, felismerje a jelzéseit, és azokra adekvát módon reagáljon.

baba vírus

A közvetlen bőrkontaktus tiltása veszélyezteti a szoptatás sikerét. Növeli a szoptatási nehézségek kockázatát, ha az anya lemossa a mell bőrét a direkt bőrkontaktus vagy szoptatás előtt.

baba vírus

Az anyai viselkedésminták kialakulásához oxitocinra van szükség, mely baba vírus termelődik legnagyobb mennyiségben, ha a megszületés után azonnal biztosított a közvetlen bőrkontaktus, és azonnal mellre teszik az újszülöttet.

Korai bőrkontaktus és korai mellre tétel nélkül károsodik az anya-gyermek kötődés kialakulása.

baba vírus

A bőrkontaktus legalább két napon keresztül csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét az anya szervezetében. Ha az első napokban elkülönítik az újszülöttet az anyától, az megzavarja az anyai kötődés kialakulását és az anya képességét arra, hogy megfelelően reagáljon a csecsemő jelzéseire.

Forrás: otszonline.